SMS la 8833 şi donezi 2 euro pentru „Cuminţenie“

Ministrul Culturii, Corina Şuteu, a anunţat sâmbătă, pe pagina sa de Facebook, că, în 24 de ore de la lansarea donaţiei prin SMS pentru „Cuminţenia Pământului“, au fost strânşi peste 10.000 de euro. „Peste 10.000 euro s-au strâns în doar 24 de ore de la lansarea donaţiei prin SMS. Scrieţi «brancusi» la 8833 şi contribuiţi cu 2 euro la subscripţia pentru «Cuminţenia Pământului»“, este mesajul publicat de Corina Şuteu.

Donaţiile pentru campania „Cuminţenia Pământului“ pot fi făcute, începând de vineri, la 8833 – numărul de telefon unic pentru donaţii prin SMS –, a anunţat vineri, pe pagina sa de Facebook, Corina Şuteu, ministrul Culturii. Potrivit ministrului, până joi, 17.000 de persoane au donat în campania dedicată colectării a 6 milioane de euro pentru achiziţionarea de către statul român a operei lui Constantin Brâncuşi. Fondurile totale strânse în conturile dedicate campaniei erau de 315.717 de euro, la încheierea festivalului Electric Castle, unde 7.920 de persoane au donat la rândul lor.

Cei care-au donat în aceste 24 de ore prin SMS sunt în număr de 5000 de persoane (nu neapărat unice). În luna martie, Guvernul României a înaintat o ofertă de achiziţie care a fost acceptată de proprietarii operei, Paula Ionescu şi Alina Şerbănescu. Din suma de 11 milioane de euro, Guvernul României va plăti 5 milioane de euro, iar pentru restul ei Ministerul Culturii a lansat o subscripţie publică naţională.