Sondaj INSCOP: PSD conduce în intențiile de vot. Românii nemulțumiți de direcția țării

Getting your Trinity Audio player ready...

Un sondaj recent realizat de INSCOP Research pentru News.ro relevă tendințele actuale în intențiile de vot ale românilor pentru alegerile parlamentare. PSD se situează în frunte cu 30,2% din intențiile de vot, urmat de PNL cu 20,1% și AUR cu 19,5%. Partidul Dianei Șoșoacă, S.O.S., a reușit să treacă pragul electoral de 5% necesar pentru intrarea în Parlament. Alte partide precum USR, UDMR și Pro România au obținut scoruri mai mici, în timp ce un procent minor de voturi s-a îndreptat către partide mai puțin cunoscute precum Partidul Verde, PMP, PUSL, Forța Dreptei și REPER.

Sondajul, efectuat în perioada 20-27 noiembrie prin metoda CATI (interviuri telefonice), a inclus un eșantion de 1.100 de persoane, reprezentativ pentru populația României în termeni de sex, vârstă și ocupație. Eroarea maximă admisă a datelor este de ±2,95%, la un grad de încredere de 95%.

Pe lângă intențiile de vot, sondajul a explorat și percepția generală a direcției în care se îndreaptă țara. Rezultatele indică un sentiment predominant de pesimism, cu două treimi dintre respondenți considerând că țara se îndreaptă într-o direcție greșită. Totuși, a fost observat un anumit grad de optimism printre tinerii sub 30 de ani, persoanele cu studii superioare, inactivii pasivi și persoanele cu venituri ridicate și foarte ridicate.