Soprana Adela Zaharia – câştigătoarea Concursului ‘Operalia’ 2017

Soprana română Adela Zaharia, în vârstă de 29 de ani, a devenit sâmbătă, 29 iulie 2017, câştigătoarea premiului I la secţinea "Operă" a prestigiosului Concurs Internaţional 'Operalia', competiţie care, la această ediţie, a avut loc la Astana, în Kazakhstan.

În afară de distincţia amintită, însoţită de 30 000 de dolari, Adelei Zaharia i-a mai revenit, la cealaltă secţiune în a cărei finală s-a calificat, "Zarzuelă", premiul "Pepita Embil" – în valoare de 10 000 de dolari.

La secţiunea "Operă", locul I rezervat vocilor masculine a fost ocupat de tenorul Levy Sekgapane din Africa de Sud.
În evoluţia sa din această secţiune, Adela Zaharia a interpretat "Il dolce suono…Spargi d'amaro" din opera "Lucia di Lamermoor" de Gaetano Donizetti. A fost acompaniată de Orchestra Operei din Astana dirijată de chiar Placido Domingo.

"Operalia" se numără printre cele mai bine cotate competiţii interpretative dedicate vocii, fiind iniţiată în 1993 şi patronată de Placido Domingo. Soprana arădeană, câştigătoarea din 2012 a Marelui Premiu "Darclée" în concursul cu acelaşi nume de la Brăila, devine al treilea artist român care ocupă această poziţie în cadrul competiţiei "Operalia" – după tenorii Ştefan Pop, care s-a impus la ediţia din 2010 şi Ioan Hotea – în 2015.