Sorana Cîrstea a trecut în turul trei de la Australian Open

Sorana Cîrstea este în turul trei de la Australian Open, sportiva noastră reușind una dintre cele mai importante victorii din carieră: a trecut de Petra Kvitova, locul 8 WTA și dublă campioană de Grand Slam. „Am făcut meciul perfect„, a spus, printre altele, Sorana la finalul partidei de pe Margaret Court Arena.

 
După un meci electrizant de două ore și trei minute, Sorana s-a impus în trei seturi, scor 6-4, 1-6, 6-1.

Finalistă în 2019 la Grand Slam-ul de la Melbourne, Petra s-a văzut învinsă la ediția din acest an încă din turul al doilea, Sorana Cîrstea reușind o victorie superbă.
 
Pe Margaret Court, Cîrstea a jucat „meciul perfect”, așa cum chiar ea a declarat la finalul victoriei împotriva unei mari campioane precum Petra Kvitova.
Cine este Petra Kvitova

Fostă ocupantă a locului 2 WTA (pe 31 octombrie 2011), Petra Kvitova (va împlini 31 de ani pe 8 martie) a câștigat de-a lungul carierei 27 de turnee WTA, două dintre acestea fiind de Grand Slam (Wimbledon 2011 și 2014). De asemenea, are o finală la Australian Open la ediția din 2019 (a fost învinsă de Naomi Osaka). A adunat doar din premiile din tenis $32.572.604.

De știut:
  • Cea mai importantă performanță a Soranei (68 WTA) la Melbourne este calificarea în turul 4, la ediția din 2017. În turul trei (acolo unde se află în prezent) a mai ajuns în 2012 și 2013.
  • Pentru calificarea în turul al treilea, Sorana Cîrstea va primi $165.228 și 130 de puncte în ierarhia WTA de simplu.
  • În urma victoriei de miercuri, Cîrstea a mai „strâns” situația din meciurile directe: este 5-3 pentru Kvitova.
  • Pentru un loc în optimi, Cîrstea se va duela cu o altă sportivă din Cehia: Marketa Vondrousova, locul 20 WTA, finalistă la Roland Garros, ediția din 2019.
  • Sorana și Marketa Vondrousova nu s-au mai duelat până acum în circuitul WTA.