SpaceX, compania lui Elon Musk, vrea să ducă primii turiști în spațiu până la finalul lui 2021

SpaceX, companie ce aparține lui Elon Musk, devenit recent cel mai bogat om din lume, ar putea duce până la finalul anului 2021 primii turiști în spațiu. Este vorba de o misiune desfășurată cu ajutorul rachetei Falcon 9 care va fi lansată de la centrul spațial Kennedy din Florida.

Racheta a fost „închiriată” de un miliardar de 37 de ani, pe numele său Jared Isaacman, fondator al companiei Shift4 Payments, care ar urma să plătească pentru alte trei persoane depasarea pe orbita Pământului, notează CNN.

Expediția inedită cu patru persoane, numită Inspiration4, va dura în jur de 4 zile și ar avea la bază și o cauză caritabilă. Miliardarul Jared Isaacman va plăti pentru patru locuri, unul pentru el și alte trei locuri, dintre care două vor fi pentru spitalul St. Jude Children’s Research din Memphis, unde sunt tratați gratuit copii cu cancer sau alte boli grave.

Unul dintre locurile oferite spitalului va fi ocupat de un medic, iar celălalt va putea fi ocupat de un doritor prin tragere la sorți. Cel oferit prin tombolă publicului larg are ca scop strângerea unei donații de 200 milioane de dolari pentru spitalul St. Jude. Deși cei care vor să se înscrie nu sunt obligați să dacă vreo donație, fiecare dolar donat echivalează cu 10 înscrieri, maximul posibil de înscrieri pe persoană fiind 10.000. Al patrulea loc va fi ocupat de un antreprenor care va câștiga un concurs organizat de Shift4, compania miliardarului.

Reprezentantul spitalului a fost deja ales, încă Isaacman nu a dorit să-i dezvălui identitatea. „Va fi o femeie medic în linia întâi care se implică în a ajuta copiii în lupta cu cancerul”, a spus miliardarul.

Compania SpaceX, creată de Elon Musk, a ajuns tot mai populară după ce a reușit să plaseze pe orbită mii de sateliţi de mici dimensiuni pentru a forma constelaţia „Starlink”, al cărei obiectiv constă în furnizarea din spaţiu a unor servicii de internet de mare viteză.

Mai mulţi oameni de ştiinţă şi-au exprimat îngrijorările legate de existenţa unui număr atât de mare de obiecte artificiale care ar gravita în jurul Terrei, potrivit Agerpres.. Reprezentanţii SpaceX au explicat însă faptul că aceşti sateliţi sunt concepuţi să se dezintegreze la reintrarea în atmosferă, după câţiva ani petrecuţi pe orbită.