Spectacole anulate la Opera Naţională Bucureşti

După ce în luna aprilie au fost anulate trei spectacole, Opera Naţională Bucureşti a anunţat, vineri, şi anularea reprezentaţiilor din zilele de 6 şi 8 mai ale baletului „Giselle“. Tensiunile s-au accentuat, ducând la un vid de putere la ONB, rămas fără conducere şi la demisia ministrului culturii Vlad Alexandrescu pe 27 aprilie.

Toată incertitudinea legată de poziţia coregrafului danez Johan Kobborg, la Opera Naţională Bucureşti (ONB), precum şi lipsa de fermitate şi de stabilitate de la Ministerul Culturii, care au dus, pe 27 aprilie, la demisia ministrului Vlad Alexandrescu, s-au răsfrânt asupra spectacolelor instituţiei şi asupra publicului cumpărător de biletele. După ce în luna aprilie au fost anulate trei spectacole, ONB a anunţat, vineri, şi anularea reprezentaţiilor din zilele de 6 şi 8 mai ale baletului „Giselle“.

Coregraful Johan Kobborg a publicat, sâmbătă, un mesaj pe contul său de Facebook prin care explică faptul că managementul Operei a fost anunţat încă din 11 aprilie că nu mai poate pune în scenă spectacolul „Giselle“, decât dacă repetiţiile sunt supervizate de directorul artistic danez al Corpului de Balet.