Șuteu: Evenimentele stradale – esențiale pentru apropierea oamenilor de propriul oraș

Evenimentele culturale stradale sunt esențiale pentru apropierea oamenilor de propriul oraș, iar blocajele din trafic nu sunt efectul acestora, a declarat ministrul Culturii, Corina Șuteu, care a anunțat că în cursul acestei săptămâni va lansa o invitație primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, în vederea unei întâlniri pe această temă.

''Cred că evenimentele culturale stradale sunt esențiale pentru apropierea oamenilor de propriul oraș, iar încurajarea acestui tip de manifestări are efecte pozitive în viața orașului și a locuitorilor săi. Cred, de asemenea, că spațiul public, spațiul pietonal, spațiile de interacțiune socială sunt factori de coeziune și bunăstare în interiorul orașelor contemporane. Blocajele din trafic nu sunt efectul acestor evenimente stradale, ci mai degrabă sunt efectul unor chestiuni nereglate de planificare urbană. Am încredere că Ministerul Culturii și Primăria Capitalei pot fi parteneri permanenți în vederea dezvoltării ofertei culturale a Bucureștiului. E important ca inițiativele stradale să fie acompaniate de autorități pentru a face din București un 'oraș al oamenilor' '', a scris ministrul pe Facebook.

Totodată, ea a adăugat că va invita la discuții și reprezentanți ai Ordinului Arhitecților — OAR București.

Reacția ministrului Culturii vine după ce primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că nu mai dorește străzi din centrul Capitalei blocate cu activități de weekend și a anunțat că le va comunica oficial acest lucru directorilor din instituție care au dat aprobări pentru astfel de evenimente stradale.