Tăriceanu și-a depus demisia de la șefia Senatului

Tăriceanu, trimis în judecată de DNA în dosarul în care este acuzat că a luat mită 800.000 de dolari

Călin Popescu Tăriceanu și-a depus, luni, în Biroul Permanent, demisia din funcția de președinte al Senatului, decizia urmând a fi anunțată și în plen.

Postul de șef al Camerei superioare este vizat de senatoarea PNL Alina Gorghiu, președintele partidului, Ludovic Orban, declarând că va avea discuții cu formațiunile din opoziție pentru susținerea candidaturii.
 
Surse politice au declarat pentru HotNews.ro că ALDE, PNL și USR au discutat despre un candidat comun și au decis susținerea Alinei Gorghiu la șefia Senatului.
 
De precizat însă că PSD deține în continuare majoritate la Senat comparativ cu senatorii Opoziției. Mai exact, PSD are în prezent 69 de senatori iar opoziția 67 de mandate.
 
În ceea ce privește candidatul pe care PSD l-ar susține pentru șefia Camerei Superioare, surse din interiorul partidului susțin că în prezent nu există unul. „Doritori pentru funcția de președinte al Senatului sunt mulți însă s-a decis ca această funcție să fie menținută liberă ca monedă de negociere pentru a creea o majoritate la nivelul Parlementului pentru revalidare Guvernului”, au explicat sursele citate.
 
Ca posibile variante pentru șefia Senatului sunt vehiculate numele senatorilor PSD Titus Corlățean, Nicolae Moga, Robert Cazanciuc, Cristian Dumitrescu sau Șerban Nicolae.