Temperaturi mai ridicate decât cele specifice pentru perioada următoare

Getting your Trinity Audio player ready...

Meteorologii din România au prognozat temperaturi mai ridicate decât cele specifice pentru perioada până la jumătatea lunii ianuarie 2024, incluzând astfel sărbătorile de Crăciun și Anul Nou. Această prognoză, publicată marți de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), detaliază previziuni specifice pentru săptămânile următoare.

Pentru săptămâna 18.12.2023 – 25.12.2023, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele obișnuite în această perioadă a anului, cu abateri termice pozitive mai accentuate în regiunile nord-estice și în extremitatea de sud a României. În ceea ce privește precipitațiile, acestea vor fi excedentare în zona Carpaților Orientali și a Munților Apuseni, precum și local în regiunile centrale și nord-vestice. În schimb, în regiunile extracarpatice, cantitatea de precipitații va fi în general deficitară.

În săptămâna 25.12.2023 – 01.01.2024, temperaturile medii vor continua să fie mai ridicate decât cele normale, mai ales în regiunile sudice și nord-estice ale țării. Precipitațiile vor fi excedentare în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, precum și în Carpații Occidentali și jumătatea nordică a Carpaților Orientali. În restul țării, cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Pentru săptămâna 01.01.2024 – 08.01.2024, se prevede că temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale la nivel național, dar mai ales în regiunile extracarpatice. Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a țării, mai ales în regiunile vestice, nord-vestice și centrale și în zonele montane.

În săptămâna 08.01.2024 – 15.01.2024, mediile valorilor termice vor fi ușor peste cele specifice pentru această perioadă, în majoritatea regiunilor țării. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile intracarpatice, iar în restul țării vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Aceste previziuni indică un trend de temperaturi mai ridicate decât cele obișnuite pentru această perioadă a anului în România.