Temperaturile vor scădea brusc în București

Valorile termice vor scădea brusc în Bucureşti, în următorul interval, de la 16 grade cât se consemnează în aceste zile, până la -2 grade, vineri, arată prognoza de specialitate publicată, miercuri, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Astfel, în intervalul 10 februarie, ora 14:00 – 11 februarie, ora 8:00, vremea se va menţine deosebit de caldă cu o maximă termică ce se va situa în jurul a 16 grade şi o minimă de 4 – 6 grade. Cerul va fi variabil cu unele înnorări în a doua parte a intervalului, însă condiţiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab şi moderat.

Începând din dimineaţa zilei de joi, cerul se va înnora treptat şi începând din a doua parte a zilei, temporar vor fi precipitaţii, moderate cantitativ, la început sub formă de ploaie, iar noaptea se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare.

Potrivit sursei citate, în prima parte a zilei de vineri, temporar va mai ninge. Valorile termice vor fi în scădere bruscă şi accentuată, de la 14 – 16 grade în după-amiaza zilei de joi spre valori cuprinse între -2 grade şi -1 grad, la începutul zilei de vineri.

Vântul va prezenta intensificări în special în seara zilei de joi şi în prima parte a nopţii de joi spre vineri, când rafalele vor atinge 45 – 55 km/h.