Tim Robbins, un actor de oscar la Teatrul de Comedie

Visul unei nopti de vara

Teatrul de Comedie prezintă cel mai important eveniment teatral al verii, producția californiană Visul unei nopți de vară de William Shakespeare în regia lui Tim Robbins.

Trei reprezentații extraordinare, pe 22, 23 și 24 iunie (ora 19.00)  îl vor aduce în prim plan pe marele actor și regizor de teatru și film, Tim Robbins, împreună cu trupa sa The Actors’ Gang, în București, la Teatrul de Comedie.

Tim Robbins este cunoscut publicului din România pentru rolurile din filmele „Top Gun”, „Cadillac Man”, „Bob Roberts” sau „Mystic River”. Câștigător al Oscarului și al Globului de Aur pentru rolurile din „Mystic River” și Player”, Tim Robbins s-a remarcat ca regizor cu producția de succes „Cradle Will Rock” iar lung-metrajul Dead Man Walking”, scris și produs de Tim Robbins, a câștigat mai multe premii, dintre care amintim  Academy Award pentru cea mai bună actriță pentru Susan Sarandon și patru premii la Festivalul de Film  de la Berlin, precum și o nominalizare la Oscar pentru cel mai bun regizor și o nominalizare la Globul de Aur pentru cel mai bun scenariu.

Din 1981, Tim Robbins este  Director Artistic al companiei teatrale The Actors’ Gang, care a realizat, de la fondare, peste 150 de spectacole primind mai bine de 100 de premii.

Compania The Actors’ Gang prezintă piese noi,  neconvenționale și reinterpretări dinamice ale clasicilor, reînviind vechea semnificație a scenei ca spațiu al comuniunii sacre, transmițând publicului mereu  un mesaj îndrăzneț, original și ferm.

Privind acest grup de actori, descopăr existența unui fenomen numit stil, în care mișcarea actorilor de pe scenă devine un miracol al artei. ” (Dario Fo)

Pe scena Teatrului de Comedie, feeria Visul unei nopți de vară,   va recrea  o lume fantastică, populată de zâne, de vrăji, incantații, cu îndrăgostiți fermecați și descântați, o lume în care până și Crăiasa Zânelor se îndrăgostește de un măgar. O dezordine universală care este repusă pe făgaș de zburdălniciile  unei nopți de la jumătatea verii.

Treisprezece actori ai  The Actors’ Gang, împreună cu regizorul  Tim Robbins și Co-Directorul Artistic al companiei, Cynthia Ettinger, luminează hățișurile shakespeariene cu muzică originală, expresivitate cinetică și cu o abordare captivantă a realității și a magiei limbajului original.

”Aceasta este una din piesele mele preferate de la Shakespeare – sunt atât de multe straturi de adevăr, minciună, vis, realitate, vrajă și înșelăciune. O dispută conjugală aruncă Universul în haos și confuzia rezultată este periculoasă, scandaloasă și sălbatic de amuzantă.” (Tim Robbins)

Din distribuția spectacolului fac parte actorii Pierre Adeli,  Adam Ferguson,   Ali Grusell,   Lee Hanson,  Adam J. Jefferis, Will Thomas McFadden,   Mary Eileen O’Donnell, Molly Mignon O’Neill, Monica Quinn,  Pedro Shanahan,  Bob Turton, Sabra Williams,  Jillian F. Yim. 

Echipa de creație este formată din Tim Robbins (regia), Cynthia Ettinge (asistent de regie), Dave Robbins (ilustrație muzicală), Bosco Flanagan (light design) și Erhard Steifel (măști). Muzica spectacolului este interpretată live de Dave Robbins și Mikala Schmitz.

O producție Actors’ Gang  în colaborare cu  Change Performing Arts.

Biletele se pot achiziționa de la casa de bilete a Teatrului de Comedie și online, de pe www.comedie.ro