Tineri muzicieni români au concertat în celebra biserică St. Martin-in-the-Fields de la Londra

Mai multe evenimente, care au în prim plan tineri artişti români, au loc la Londra în aceste zile.

Pe 19 septembrie, protagoniştii „Seriei muzicale româneşti” de la celebra biserică St. Martin-in-the-Fields de la Londra au fost violoncelistul Cornelius Zirbo şi pianistul Dimitri Malignan, laureaţi ai Concursului Naţional „Mihail Jora”, ediţia 2016.

Pianista Miriam Draşovean a fost invitată specială în timpul concertului de la St. Martin-in-the-Fields, alături de ceilalţi laureaţi ai Concursului Naţional "Mihail Jora", ediţia din 2016. În prezenţa unui numeros public aceşti tineri muzicieni au prezentat, marţi la prânz, un program de mare diversitate, ce a cuprins lucrări de Schumann, Hindemith, Lipatti şi Piazzola.

A impresionat tânărul pianist Dimitri Malignan, în vârstă de 19 ani, care a început să studieze pianul la vârsta de 5 ani cu Nicolas Horvath. Tânărul născut la Paris, care provine dintr-o familie de muzicieni, a moştenit talentul bunicului său, compozitorul Henry Mălineanu.

Concertele româneşti de la St. Martin-in-the-Fields sunt organizate de ICR Londra sub forma unei serii neîntrerupte de mai bine de şase ani, în care tinerii muzicieni români, care îşi pot pune astfel în valoare măiestria pe o scenă prestigioasă şi în faţa unui numeros public britanic.