Toți pasagerii unui avion cu români care a aterizat în Creta au fost testați.

La Aeroportul Heraklion din Creta a fost testată fiecare persoană care a venit din România cu o cursă care a adus turiști din București și Cluj Napoca.

Testarea a durat peste 3 ore, a povestit Vlad, unul dintre pasagerii aflați în avion. El a adăugat că din spusele personalului de la hotel, turiști din alte țări nu au trecut prin astfel de proceduri. Aceasta, deși autoritățile din Grecia dădeau ieri asigurări că posibilitatea ca turiștii români să fie testați pentru COVID-19 este „foarte mică”.

El spune că în avion erau circa 200 de pasageri.

A fost o surpriză pentru toți pasagerii avionului, cred, pentru că toți eram convinși că testarea va fi aleatorie. Am fost înghesui într-un spațiu de nu mai mult de 50 de metri pătrați, nu ni s-au oferit explicații și am înțeles după câteva minute că urma să fim testați absolut toți, lucru care s-a și întâmplat”, a spus el.

Vă imaginați prin ce am trecut cu toții, mai ales că erau acolo mulți copii, care și-au pierdut răbdarea destul de repede. Au fost testați inclusiv bebelușii”, a povestit turistul.

El a spus că nu li s-a oferit nicio informație, iar polițiștii care îi supravegheau au refuzat „destul de brutal” să dea explicații.