Tragedie la Liceul „Tamasi Aron” din Odorheiu Secuiesc. 4 elevi răni

Getting your Trinity Audio player ready...

Un perete al internatului Liceului ”Tamasi Aron” din Odorheiu Secuiesc, județul Harghita, s-a prăbușit luni, în jurul orei 16:00, prinzând sub dărâmături patru elevi. Trei dintre aceștia, cu vârste între 15 și 17 ani, au fost scoși de sub dărâmături și transportați la spital pentru îngrijiri medicale. Una dintre victime, aflată în stop cardio-respirator, a răspuns manevrelor de resuscitare și este transportată la spital.

Eforturile de salvare continuă pentru a găsi a patra victimă, despre care primele informații indică faptul că este tot o elevă. Salvamontiștii, împreună cu un câine de căutare, sunt implicați în operațiunile de căutare. Prefectul județului Harghita, Petres Sandor, a menționat că această clădire urma să intre în reparații, fără a oferi detalii suplimentare, accentuând importanța salvării tuturor victimelor.

La fața locului au intervenit două mașini de stingere, o echipă de descarcerare, un camion, un container multirisc, o ambulanță SMURD, două ambulanțe ale Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) și trei echipaje ale serviciilor voluntare pentru situații de urgență. Suprafața afectată este de aproximativ 200 de metri pătrați.

Autoritățile continuă să monitorizeze situația și să coordoneze eforturile de salvare.