Traian Berbeceanu: Pentru a redeschide școlile indiferent de incidență trebuie modificate actualele reglementări legislative

Prefectul Capitalei anunță că nu poate redeschide școlile și grădinițele în București, având în vedere reglementările din prezent. “Pentru a lua în calcul o astfel de măsură, trebuie modificate actualele reglementări legislative”, susține Berbeceanu.

Amintim că autoritățile analizează în prezent posibilitatea redeschiderii graduale a grădinițelor și școlilor, potrivit surselor Edupedu.ro.

Traian Berbeceanu, noul prefect al Capitalei, a declarat pentru Digi 24 că “noi, la nivelul Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență, nu putem să luăm în calcul alte scenarii decât cele reglementate prin actele normative (…). Și după cum bine știți, la o incidență de peste 3 la mie gradul de infectare, școala față în față nu mai este posibilă și se trece în online”.

Întrebat dacă discută posibilitatea redeschiderii școlilor, prefectul a răspuns: “pentru a lua în calcul o astfel de măsură, trebuie modificate actualele reglementări legislative”.