Trofeul „Anonimul” a fost câştigat de filmul „Mariţa” al lui Cristi Iftime

Trofeul "Anonimul" a fost câştigat la ediţia de anul acesta de filmul "Mariţa", regizat de Cristi Iftime. În cadrul galei de premiere, pe scenă a urcat actorul Adrian Titieni, care a mulţumit pentru distincţie în numele echipei de filmare.

La secţiunea de scurtmetraj s-au decernat următoarele premii: Premiul Publicului pentru Cel mai bun scurtmetraj străin filmului State of Emergency Motherfucker, regia Sebastien Petretti (Belgia), decernat în prezenţa actorului Yassine Fadel.

Premiul Publicului pentru Cel mai bun scurtmetraj românesc a fost acordat filmului Scris/Nescris, în regia lui Adrian Silişteanu (foto jos). Oferit de HBO România, premiul a fost decernat în prezenţa regizorului.

De asemenea, Premiul Ovidiu Bose Paştină, oferit de Fundaţia Anonimul, pentru filmul Il Silenzio/ The Silence, regia Farnoosh Samadi şi Ali Asgari (Italia).

În cadrul secţiunii de lungmetraj, Trofeul Anonimul 2017 s-a acordat filmului "Mariţa", în regia lui Cristi Iftime. Trofeul a fost decernat în prezenţa actorului Adrian Titieni. Anonimul 14 s-a desfăşurat în perioada 7- 13 august, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării, iar Retrospectiva festivalului de anul acesta va avea loc în Bucureşti, în perioada 1- 3 septembrie, la Sala ARCUB.