Turneu al prestigioasei Academii de dans din Beijing, în România

În perioada 18-25 ianuarie, un ansamblu al prestigioasei Academii de dans din Beijing va efectua un turneu de spectacole în România la invitaţia Ambasadei Republicii Populare Chineze la Bucureşti, în colaborare cu Casa Româno-Chineză si cu Grupul de firme Niro Investment, dedicate Anului Nou Chinezesc – Anul Cocoşului de Foc, sub genericul „Comori folclorice din China”.

Ansamblul va susţine spectacole la Sibiu (19 ianuarie) şi Arad (24 ianuarie). Spectacolul de gală al Ansamblului Academiei de dans din Beijing va avea loc la Bucureşti, la 21 ianuarie, la Ateneul Român. Academia de dans din Beijing este una dintre cele mai mari şi prestigioase şcoli de dans din lume. Motto-ul şcolii este "Morală şi armonie, natura şi omul, cultură şi dans, virtute şi artă". De-a lungul celor peste 60 de ani, eforturile academiei s-au îndreptat spre susţinerea tradiţiei, accentuarea dezvoltării culturii de calitate şi formarea de artişti care să strălucească pe marile scene ale lumii. În această prestigioasa academie, se va descoperii şi o altă parte a lumii asiatice

Academia de dans din Beijing a luat naştere în anul 1954 iniţial ca instituţie secundară a Şcolii de dans din Beijing ce avea o tradiţie seculară, devenind începând cu anul 1978 o instituţie de învăţământ superior.