Ultima zi pentru Declarația Unică. ANAF reamintește că trebuie depusă și de cei care au luat vouchere pentru biciclete de la Primăria Capitalei

Miercuri, 31 iulie, este ultima zi pentru depunerea Declarației unice. Într-o sesiune online pe Facebook, Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) spune că cei care au luat vouchere pentru bicilete trebuie să depună Formularul.

“Veniturile sub forma voucherelor pentru biciclete se încadrează în categoria veniturilor din alte surse care se declară şi se impozitează prin depunerea Declaraţiei unicede către beneficiarul veniturilor (persoana fizică), în anul următor celui de realizare a venitului. Astfel, pentru veniturile de această natură obţinute în anul 2018, persoana fizică are obligaţia depunerii Declaraţiei unice în anul 2019, prin completarea Capitolului I – Date privind impozitul pe veniturile realizate şi contribuţiile sociale datorate în anul 2018 – Secţiunea 1 – Date privind impozitul pe veniturile realizate din România în anul 2018”, menționează sursa citată.

Declaratia unică se poate depune atât online, dacă merge sistemul, cât și în format hârtie, prin poștă sau la sediul organului fiscal.

Pentru nedepunere, amenda este între 50 – 500 lei.