Un apropiat al Sorinei Docuz a fost numit director general la BTT SA cu un salariu de 17.000 Lei

Getting your Trinity Audio player ready...

Alexandru Ionuț Bolintineanu, cunoscut pentru relațiile sale apropiate cu Sorina Docuz și prin extensie cu premierul Marcel Ciolacu, a fost instalat anul trecut în funcția de director general interimar al Biroului de Turism pentru Tineret SA (BTT), o entitate controlată de stat. Numit în această poziție de către Ministerul Familiei, condus de Natalia Intotero, un demnitar social-democrat, Bolintineanu se bucură acum de un salariu lunar brut impresionant de 16.872 lei.

Bolintineanu, în vârstă de 35 de ani, anterior implicat în comerțul online de haine și încălțăminte, a fost favorizat pentru această poziție în urma unei decizii luate de Consiliul de Administrație al BTT, având mandatul său prelungit recent pentru încă cinci luni. Această mutare a stârnit controverse datorită relației sale strânse cu Docuz, nașa de cununie și de botez a copiilor săi, și a fost întărită de legături directe cu PSD, partidul la guvernare.

*În ciuda lipsei de experiență în sectorul turistic, Ministrul Familiei, Natalia Intotero, a apărat decizia denumire a lui Bolintineanu, citând „activitatea și CV-ul” acestuia ca principal motiv. Bolintineanu este laudat pentru deblocarea situației Hotelului Forum din Costinești, deși nu există clarificări privind modul exact în care a fost selectat pentru această poziție.

Cu o educație în contabilitate, management și agroturism, precum și un master în Managementul Informației de Securitate Națională, parcursul profesional al lui Bolintineanu include poziții în vânzări, informatică și economie. Familia sa are de asemenea legături adânci cu structurile statului și PSD, tatăl său fiind implicat într-o serie de poziții cheie în administrația publică și politică.