Medicii ruși refuză transferul lui Aleksei Navalnîi în străinătate

Un avion german a ajuns, vineri dimineață, în orașul siberian Omsk, pentru a-l transfera la un spital din Berlin pe opozantul rus Alexei Navalnîi, despre care se care că a fost otrăvit. Medicii ruși nu vor, însă, să-l lase să plece și spun că mutarea i-ar pune viața în pericol. Kira Yarmysh, secretara de presă a lui Navalnîi, afirmă că se trage de timp până dispar urmele otrăvirii.

La Spitalul din Omsk sunt prezenți doctorița personală a lui Navalnii, Anastasia Vasilyeva, fratele acestuia, Oleg, și soția opozantului rus, Yulia.

Autoritățile nu-l lasă pe Navalnîi să plece deoarece trag de timp pentru ca otrava să nu mai poată fi detectată în organismul său, scrie Yarmysh pe Twitter, adăugând că fiecare oră de întârziere poate fi decisivă pentru viața acestuia.

Avionul ambulanță german a aterizat în orașul siberian Omsk, potrivit datelor de urmărire a zborurilor.

Medicul-șef care îl tratează pe Navalnîi a declarat că starea acestuia s-a îmbunătățit puțin, dar încă este în stare instabilă, așa că orice încercare de a-l muta ar putea să-i pună viața în pericol. Doctorul Alexander Murakhovsky a spus că există cinci posibile diagnostice și că rezultatele analizelor făcute politicanului de opoziție vor fi gata în două zile. El a refuzat să răspundă când a fost întrebat dacă Navalnîi a fost otrăvit.