Un bloc de 3 etaje ar putea apărea pe Dealul Mitropoliei, lângă Palatul Patriarhal. Inițiator este chiar Arhiepiscopia București

Arhiepiscopia Bucureștiului vrea să ridice un bloc de 3 etaje pe Dealul Mitropoliei, la numărul 17, la mai putin de 200 de metri de Palatul Patriarhal, monument istoric, potrivit unui anunț pus la fața locului, joi.

Pe teren se află mai mulți copaci, iar în spate, la câțiva metri, o constructie de peste 100 de ani. Noua construcție ar urma să se construiască în fața ei.
Interesant este că pe site-ul Primăriei Capitalei nu apare nimic despre această intenție deocamdată.În zonă sunt mai multe clădiri monument istoric, printre care Palatul Patriarhiei, iar întreaga zonă este protejată. Gradul de protecție este maxim: ”se protejează valorile arhitectural – urbanistice, istorice și de mediu natural în ansamblul lor: trama stradală, fondul construit, caracterul și valoarea urbanistică; nu sunt permise decât intervenții care conservă și potențează gruparea ca atare”, se arată în planul urbanistic al zonei protejate.
 
Blocul se va construi doar dacă va fi aprobat de Consiliul General al municipiului București si avizat de Primaria Capitalei.
 
Legea obliga dezvoltatorii imobiliari să anunțe înca din faza de intenție ce doresc să construiască, astfel încât vecinii să fie informați și să-și spună părerea.