Un blogger rus care l-a intervievat pe Aleksei Navalnîi a fost grav rănit după ce doi bărbați l-au atacat în fața casei

Un jurnalist şi activist critic la adresa Kremlinului a fost grav rănit după ce doi bărbați necunoscuți l-au atacat în fața apartamentului său din Moscova. Activistul Igor Jukov, un cunoscut blogger din Rusia în vârstă de 22 de ani, a fost dus la spital, cu tăieturi în zona feţei şi cu posibile leziuni cerebrale.

Jukov l-a intervievat pe disidentul rus Aleksei Navalnîi, care se află în prezent internat într-un spital din Berlin după ce ar fi fost otrăvit într-o cafenea dintr-un aeroport.

Echipa lui Jukov a publicat imagini cu rănile sale pe reţelele de socializare. Ei afirmă că bărbatul a fost lovit în zona capului după ce se afla culcat la pământ.

Igor Jukov este un critic al lui Vladimir Putin şi a afirmat în trecut că ar vrea să fie el însuşi preşedinte al Rusiei. El a devenit cunoscut prin implicarea sa în protestele opoziţiei ruse.

Jukov a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare şi i s-a interzis să aibă propriul site timp de doi ani de către o instanţă din Moscova în decembrie anul trecut.