Un nou teatru independent în București

Vineri, 29 septembrie, de la ora 12:00, invitați în studioul Radio Clasic sunt câțiva dintre membrii trupei Teatrului Lumida – teatru independent care își va inaugura luni, 2 octombrie sala de spectacole din Șos. Pantelimon nr. 300, et. 3.

ASOCIATIA ARTA PENTRU SUFLETE “CLIPA, STAI!” si Teatrul Independent Lumida Bucuresti, au demarat implementarea unui teatru independent adresat tuturor tinerilor artisti liberi profesionisti, publicului larg si copiilor din comunitate care vor beneficia de un program educational gratuit.

Dintre proiecte amintim:

1.     Spectacole pentru copii şi cu copii din mediul defavorizat. Acest proiect presupune o terapie educatională prin teatru care are ca scop integrarea şi dezvoltarea copiilor din mediul defavorizat într-un mod activ în proiecte teatrale cu tematici special gândite pentru nevoile lor (spectacole care sa încurajeze codul bunelor maniere, încrederea de sine, capacitatea de a dobândi şi asimila regulile bunului simţ care stau la baza unei societăţi sănătoase). Acest proiect mai are ca scop şi descoperirea posibilelor talente din mediul defavorizat şi sprijinirea lor spre performanţă.

2.     Spectacole caritabile “O poveste, O şansă!” , pentru copiii şi adulţii cu dezabilităţi. În prezent evenimentele caritabile presupun desfăşurarea unor momente artistice, sportive, licitaţii, etc, pentru sprijinirea cazurilor sociale, proiecte minunate care trebuiesc susţinute şi încurajate în continuare. Noi ne dorim ca aceste cazuri să fie înţelese mai bine de oamenii care au iniţiativa de ale sprijini, prin punerea în scenă, prin proiectarea poveştilor reale, a dorinţelor şi a visurilor neîmplinite ale copiilor şi tinerilor care necesită ajutor. Am dezvoltat acest concept, cosiderând că este o cale de impact şi mult mai sigură pentru a ajunge la sufletele oamnenilor.

3.     Spectacole non-verbale  “Teatru pe limba mea!” pentru copiii şi adulţii care suferă de autism. Acest proiect înseamnă desfăşurarea unor reprezentaţii artistice, construite pe limbajul corporal: care respectă factorii necesari din punct de vedere psihologic; pe inţelesul şi capacitatea de  percepere a publicului ţintă.

4.     Spectacole educative pentru copii din învţământul preşcolar, primar, gimnazial şi pentru adolescenţi “Dirigenţie prin teatru”. Acest proiect va desfăşura spectacole mesaj –informative, având ca suport tematici educaţionale la recomandarea cadrelor didactice.

5.     Spectacole “Hai la teatru!” adresate publicului larg, care au ca scop încurajarea “modului de relaxare prin teatru” a oamenilor.Aceste spectacole se diferenţianză categoric de oferta prezentă în lista spectacolelor de pe piaţă prin originalitea şi autenticitatea lor. Mai exact mergem pe varianta de a ne scrie şi pune în scenă texte pornind de la propriile idei sau sugerate de către public în urma unor sondaje.

6.     Spectacole “Vreau să fiu actor!” Suntem convinşi că pe lista de curiozităţi a omenilor se află şi curiozitatea legată de teatru, de cum e oare să fii actor. Aşa că am decis să satisfacem această curiozitate  prin organizarea unei extrageri la sorţi în urma unor înscrieri a spectatorilor noştri,  premiul constând într-un rol (dezvoltat sau ales pe personalitatea câştigătorului) într-o producţie teatrală.

7.     Seara “O şansă de afirmare!”In fiecare seara de joi vom fi teatru gazda pentru toti  tinerii artisti independenti care vor sa-si faca cunoscute productiile. Acestia vor beneficia de 80% din incasari, si nu li se vor percepe costuri pentru chirie.

8.     Workshop-ri: dicţie, teatru şi improvizaţie, pantomimă, teatru dans, şi dezvoltare personală prin teatru. De specificat: oamenii care provin din mediul defavorizat vor avea gratuitate la aceste workshop-uri.