USR, patru condiții pentru susținerea viitorului Guvern

Dan Barna a publicat luni, pe contul său de Facebook, cele patru condiții puse de USR pentru a da votul de încredere viitorului guvern, repetând că formațiunea pe care o conduce va intra la guvernare doar după alegeri parlamentare.

Cele patru condiții sunt:


  • „Adoptarea legii privind alegerile pentru primari în două tururi – esențială pentru legitimitatea aleșilor locali și recuperarea democrației la nivel local.
  • Votarea inițiativei “Fără Penali în funcții publice” pentru care au semnat peste un milion de români.
  • Consultarea Parlamentului asupra propunerii pentru poziția de Comisar European ce revine României.
  • Desființarea prin lege a recursului compensatoriu care a eliberat din închisori peste 20.000 de infractori dintre care mulți au comis noi fapte de violență”.
 
„Toate aceste lucruri se pot întâmpla într-o zi de muncă la Parlament”, a adăugat Dan Barna.

Potrivit acestuia, USR poate acorda votul de învestitură unui cabinet care își asumă o durată de viață limitată pentru pregătirea alegerilor. „Voi propune colegilor mei să cerem mâine la Cotroceni un calendar clar pentru anticipate”, a precizat Barna, care a adăugat că va merge marți la Palatul Cotroceni pentru încă o rundă de consultări.

„Alianța USR-PLUS a spus constant că va intra la guvernare doar după alegerile parlamentare. Poziția noastră rămâne fermă: în actualul context politic orice formulă guvernamentală ar fi instabilă, incapabilă să facă reformele necesare și ar depinde de PSD care va deveni arbitrul oricărei strategii”, a precizat acesta.