USR critică Guvernul Ciolacu pentru neglijarea transportului școlar

Getting your Trinity Audio player ready...

Uniunea Salvați România (USR) a emis un comunicat de presă acuzând Guvernul condus de Marcel Ciolacu de neglijența față de elevi și de gestionarea defectuoasă a transportului școlar. USR solicită guvernului să înceteze să ignore această problemă și să redirecționeze fondurile de la „speciali” pentru a asigura transportul gratuit pentru elevii din întreaga țară.

Conform comunicatului, această situație a adus educația într-o criză profundă, similară cu cea din sistemul de sănătate. „În plină iarnă, elevii din aproape jumătate din țară sunt lăsați să meargă pe jos la școală, dacă părinții nu-și permit să suporte cheltuielile de transport”, a subliniat USR, evidențiind lipsa de acțiune din partea ministrului Educației, Ligia Deca, și a premierului Marcel Ciolacu.

Filip Havârneanu, deputat USR, a criticat dur guvernul, afirmând că „Cadoul PNL-PSD după sărbători constă într-o nouă cheltuială pusă în spinarea părinților”. El a acuzat Guvernul de incapacitatea de a rezolva această problemă, menționând că există o pasare de responsabilitate între Ministerul Educației și consiliile județene.

USR consideră că această problemă nu este nouă, ci este rezultatul deciziilor luate de coaliția PSD-PNL. „Ministrul Ligia Deca și premierul Marcel Ciolacu sunt incapabili să rezolve o problemă care le-a fost semnalată de mai bine de trei luni”, se menționează în comunicat, referindu-se la întârzierile în plata transportatorilor care au oferit gratuitate elevilor la începutul anului școlar.

Senatoarea USR Silvia Dinică a subliniat gravitatea situației, menționând că acest haos administrativ poate costa vieți. USR a criticat și respingerea unui proiect de lege propus de partid, care ar fi simplificat procesul de plată a transportului școlar, evitând astfel sarcini financiare suplimentare pentru părinți și elevi.