USR decide astăzi dacă îl susține pe Nicușor Dan la Primăria București, într-o ședință furtunoasă a Comitetului Politic

Dan Barna, președintele USR, l-a invitat pe Nicușor Dan la ședința conducerii Uniunii în care se va dezbate regulamentul prin care partidul ar putea susține candidaturile la alegerile locale ale unor persoane care nu sunt membri USR. Nicușor Dan a primit deja un vot din partea USR București prin care îi este sprijinită candidatura la Primăria Capitalei.

”În urma discuțiilor din Comitetul Politic al USR, președintele Dan Barna l-a invitat pe Nicușor Dan la ședinta de astăzi unde se dezbate regulamentul privind candidaturile interne pentru alegeri locale pentru non-membri și candidați independenți”, anunță USR.

Liderii USR s-au reunit sâmbătă, 30 noiembrie, în Comitetul Politic pentru a decide adoptarea unui regulament în ce privește stabilirea candidaților la alegerile locale și dacă vor da sau nu posibilitatea susținerii unui candidat independent. Practic, USR decide sâmbătă dacă îi deschide sau nu lui Nicușor Dan calea candidaturii ca independent cu susținerea partidului

Comitetul Politic al USR este format din parlamentari, șefii de filiale județene și câte un reprezentant din consiliul local al primăriilor de sector din Capitală.

Alianța USR/PLUS intenționează să-și desemneze candidatul la primăria Bucureștiului în urma unor alegeri preliminare deschise, după modelul opoziției din Budapesta, la care ar putea participa și cetățeni cu drept de vot care nu sunt membri de partid.