Vânătorul de minciuni cu Grigore Cartianu – invitat profesorul Daniel Cristea Enache

Getting your Trinity Audio player ready...

Vineri, 12 aprilie, de la ora 10:00, la Radio Clasic FM, Grigore Cartianu vă invită să luați parte la o nouă ediție a emisiunii „Vânătorul de minciuni”, o incursiune în universul veridicității și al onestității intelectuale. Săptămâna aceasta, în studioul nostru, îl avem invitat pe distinsul profesor Daniel Cristea-Enache, o figură emblematică în peisajul criticii și istoriei literare române contemporane.

Daniel Cristea-Enache, născut pe 19 februarie 1974 în București, este fiul renumitului critic Valeriu Cristea și se distinge prin contribuția sa semnificativă la dezvoltarea și înțelegerea literaturii române. Este conferențiar universitar la Facultatea de Litere, Universitatea din București, unde își dedică viața academică formării viitoarelor generații de literați și critici.

Cu o activitate editorială începută în anii ’90, domnul Cristea-Enache a fost prezent în redacțiile unor prestigioase reviste literare și culturale românești, cum ar fi „Adevărul literar și artistic”, „România literară” și „Observator cultural”. De asemenea, a ocupat funcții importante în cadrul Editurii Fundației Culturale Române și a fost director de imagine la Grupul Editorial Corint și la Uniunea Scriitorilor din România.

În dialogurile sale pe hârtie, dar și în aparițiile televizate sau radiofonice, Daniel Cristea-Enache se arată un promotor al dialogului deschis și al dezbaterii oneste, contribuind semnificativ la promovarea literaturii române și a valorilor culturale autentice. Colaborările sale extinse cu publicații și platforme culturale, precum și activitatea didactică, îl poziționează ca unul dintre cei mai influenți critici și istorici literari ai momentului.

În cadrul emisiunii „Vânătorul de minciuni”, jurnalistul Grigore Cartianu va discuta cu profesorul Daniel Cristea-Enache despre importanța adevărului și autenticității. Așadar, vă invităm să fiți alături de noi pentru o oră de cultură și dialog autentic.