Viceprimarul Brașovului, Flavia Boghiu (USR), cercetată de DNA în urma plângerii depuse de viceprimarul PNL

Getting your Trinity Audio player ready...

Viceprimarul USR al Brașovului, Flavia Boghiu, se confruntă cu acuzații penale într-un caz ce a stârnit controverse și acuzații de hărțuire politică din partea liderului USR, Cătălin Drulă. Acesta din urmă denunță folosirea instituțiilor de forță pentru intimidarea aleșilor locali USR, în contextul unui an electoral plin de tensiuni.

DNA a inițiat urmărirea penală împotriva lui Flavia Boghiu și a Cristinei Manolache, șefă a patrimoniului din Primăria Brașov, legat de acordul utilizării imobilului „Catacombe Brașov” de către Asociația Amural pentru organizarea evenimentului cultural Brașov Underground Museum. Acuzațiile sugerează un prejudiciu adus bugetului local de 304.010 lei, un detaliu ce a alimentat discuțiile despre gestionarea spațiilor publice și influența politică în administrația locală.

Cătălin Drulă, liderul USR, și Flavia Boghiu își exprimă indignarea față de ceea ce consideră a fi un act de hărțuire orchestrat de adversarii politici, în special viceprimarul PNL Sebastian Rusu și dezvoltatorul imobiliar Garbis Kehayian. Acesta din urmă, potrivit afirmațiilor, a încercat anterior să construiască blocuri pe dealurile Brașovului, fiind împiedicat de USR.

Flavia Boghiu susține că este nevinovată și promite cooperarea cu organele de anchetă, exprimându-și încrederea într-un deznodământ favorabil. Viceprimarul se angajează, în semn de transparență și onoare, să demisioneze din toate funcțiile deținute în cazul în care dosarul va ajunge în instanță, subliniind astfel angajamentul său față de principiile etice și valorile democratice.

În urma acestui eveniment, în 2022, Viceprimarul PNL Sebastian Rusu mi-a făcut plângere penală. Ironic este că Serviciul Administrare Patrimoniu și Urbanism Comercial, cel care se ocupă cu administrarea patrimoniului și ocuparea temporară a domeniului public se afla în subordinea dânsului. Acest dosar a fost clasat în 2022. Ulterior, în urma unei noi plângeri făcute tot de viceprimarul Sebastian Rusu împotriva mea, dosarul a fost redeschis. Mai multe informații despre acest dosar nu vă pot oferi nici eu la acest moment”, mai precizează Boghiu.

Proiectul Brașov Underground Museum, inițiat de Asociația Amural, a fost unul inovativ, transformând catacombele orașului într-un spațiu cultural vibrant, dedicat artelor new media. Cu toate acestea, proiectul s-a lovit de obstacole birocratice și politice, culminând cu închiderea spațiului de către autoritățile locale, o mișcare ce a stârnit nemulțumirea comunității artistice și a cetățenilor.