VIDEO | Incendiu uriaș la un mare centru comercial de lângă București

Pompierii intervin cu 20 de autospeciale la un incendiu care a izbucnit luni la un centru comercial din comuna Afumaţi, pe o suprafaţă de aproximativ 3.000 de metri pătraţi.

Potrivit biroului de presă al ISU Bucureşti-Ilfov, incendiul se propagă rapid, însă nu există informaţii cu privire la persoane rănite în urma incidentului.

La faţa locului au fost trimise 17 autospeciale de stingere, trei autoscări, precum şi Detaşamentul Special de Salvatori.

Sunt patru pers cu atac de panică la ambulanţele SMURD. Populaţia din zonă este sfătuită să se îndepărteze de locul evenimentului, iar pentru protejarea de fum să închidă ferestrele locuinţelor”, a transmis ISU Bucureşti-Ilfov. 

„ISU a transmis, de altfel, şi un mesaj de avertizare prin sistemul RO-Alert. De asemenea, a fost remis mesaj de avertizare pe panourile electronice stradale.

„Fumul este deplasat de curenţii de aer către Şoseaua de Centură. În depozit se găsesc mase plastice, recipiente sub presiune, vopseluri. Se actionează preponderent de la înălţime cu autoscările. sunt flăcari mari, iar radiaţia termică afectează spaţiile de depozitare învecinate”, au mai transmis pompierii.

Aceştia acţionează şi pentru a proteja de foc spaţiile învecinate.