VIDEO | Israelul a distrus în Gaza o clădire unde aveau birouri AP și Al-Jazeera

O clădire din Fâșia Gaza în care aveau sedii agenția internațională de presă Associated Press și televiziunea al-Jazeera a fost pusă la pământ, sâmbătă, în urma unui raid al aviației israeliene. Încă nu se cunoaște bilanțul acestui atac, dar cu o oră înainte de raid, rezidenții din clădirea cu 11 etaje au fost avertizați să se pună la adăpost. 

Al-Jazeera a difuzat imagini în care se vede cum turnul al-Jalaa – în care se aflau și alte birouri, dar și locuințe – se prăbușește la pământ într-un nor de praf și moloz. Cel puțin trei rachete au lovit clădirea.

Armata israeliană susține că respectiva clădire adăpostea „bunuri militare” ale organizației Hamas. 

În ultimele zile Israelul a lovit mai multe astfel de structuri înalte, pe motiv că acolo ar fi fost fiefuri ale conducerii organizației Hamas. De obicei, aceste atacuri sunt precedate de avertizări ale iminenței unui atac. 

Avioanele de luptă israeliene au distrus miercuri a doua cea mai mare clădire din orașul Gaza. Aceasta avea 17 etaje și găzduia numeroase instituții media, magazine și apartamente. Turnul Al-Shorouk adăpostea birourile postului de televiziune palestinian Al-Aqsa, și a fost a treia clădire din Fâșia Gaza distrusă în urma atacurilor aeriene israeliene de la escaladarea militară dintre Israel și mișcarea islamistă Hamas.