VIDEO | Rovana Plumb, scoasă cu bodyguarzii din Piața Unirii după mitingul PSD, în huiduielile protestatarilor

Rovana Plumb și Carmen Avram, candidate la alegerile europarlamentare din 26 mai, au plecat însoțite de bodyguarzi de la mitingul PSD din Iași. Liderii social-democrați au fost huiduiți de protestatarii care au venit în Piața Unirii.

Nu pot să ies, mă bag și eu printre oameni. Doamne, Dumnezeule, cum e!” spune Rovana Plumb, potrivit unei înregistrări video postate pe site-ul iasi1.ro.

În timp ce fostul ministru mergea spre mașină, însoțită de bodyguarzi și de jandarmi, oamenii strigau „Huo!” și „Rușine să vă fie!”

După ce s-a încheiat mitingul PSD, mii de contramanifestanți au ocupat Piața Unirii. Aceștia au strigat „PSD, ciuma roșie!” și „Hoții!”.

Manifestanții anti-PSD, circa 5.000-6.000 de persoane, au stat aproximativ o oră în Piața Unirii, au scandat lozinci împotriva social-democraților, și apoi au plecat într-un marș pe Bulevardul Ștefan cel Mare, spre Palatul Culturii.

Carmen Avram a intrat în sediul unei agenții, condusă și ea de bodygurarzi, relatează presa locală.

Liderii PSD prezenți la miting aveau de gând să petreacă noaptea la un hotel din Iași, dar s-au răzgândit și au plecat spre București. Au fost escortați de forțele de ordine până la ieșirea din oraș.