WhatsApp a anunțat că nu renunță la controversata actualizare a politicii privind confidențialitatea

WhatsApp a anunțat joi că va continua planurile de implementare a noii sale politici controversate privind confidențialitatea dar că va permite utilizatorilor să o citească „în ritmul lor” și că va afișa un anunț care va furniza mai multe informații, relatează Reuters.

Platforma de mesagerie a anunțat în luna ianuarie că pregătește o nouă politică privind confidențialitatea care să îi permită distribuie parțial datele utilizatorilor cu compania-mamă Facebook și alte grupuri din cadrul grupului.

Anunțul a declanșat un val de nemulțumiri la nivel mondial și a dus la migrarea a numeroși utilizatori către aplicațiile rivale Telegram și Signal, printre altele, convingând WhatSapp să amâne implementarea noii politici până în luna mai.

WhatsApp afirmă că decizia de a amâna lansarea noii politici a fost luată pentru a convinge utilizatorii că actualizarea vizează tranzacțiile dintre aceștia și agenții comerciali și că nu va afecta conversațiile personale.

Platforma a anunțat însă în ultima postare de pe blogul său că va începe să le reamintească utilizatorilor să citească și accepte noua politică pentru a putea folosi în continuare serviciul de mesagerie.

„Am inclus de asemenea mai multe informații pentru a încerca să răspundem îngrijorărilor pe care le auzim”, notează postarea.