14 scurtmetraje româneşti participă la Romanian Short Waves de la Cannes

Filmele selectate în programul Romanian Short Waves de Asociaţia Secvenţe participă la „Short Film Corner”, secţiune non-competitivă a Festivalului de Film de la Cannes. O parte din aceste filme vor rula vineri, 26 mai, la Cannes.

Un program de scurtmetraje româneşti prezentate în cadrul Short Film Corner de către asociatia Secvenţe, cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Paris. Din 2008 până azi, programul „Romanian Short Waves” prezintă la Cannes 200 minute de scurtmetraje româneşti. „Romanian Short Waves” este un program produs de Asociaţia Secvenţe şi susţinut şi în acest an de Institutul Cultural Român de la Paris.

Cele 14 filme de scurtmetraj selectate pentru ediţia din acest an a programului Romanian Short Waves sunt: Ninel de Constantin Popescu, Spid de Bogdan Mureşanu, Mă cheamă, Costin de Radu Potcoavă, Almania de Anton şi Damian Groves, Anathema de Andreea Cristina Borţun, Bună ziua la pisici de Hedda Bednarszky, Când vânatul merge-n rai de Ioana Turcan, Cumulonimbus de Ioana Mischie, Mama, tata, să vă spun ceva de Paul Mureşan, Dreams on Sale de Vlad Buzăianu, Săracul Arpi de Serestely Szilard, Offstage de Andrei Huţuleac, Limba paternă de Cristina Juks, Vintage de Diana Gavra şi Ligia Ciornei.

O parte din aceste filme vor rula vineri, 26 mai 2017, la 13:30 în sala Palais F. «Cannes Court Métrage» reuneşte doua entităţi – Short Film Corner şi Competiţia (în urma căreia juriul scurtmetrajelor decernează Palme d'Or) – într-o dinamică complementară pentru a oferi o imagine globală a tinerei creaţii mondiale şi, pentru a stimula creativitatea protagoniştilor săi, reunindu-i în jurul unor ateliere şi conferinţe, organizate în cadrul Palais des Festivals.