Abdellatif Kechiche își vinde la licitație trofeul Palme d’Or pentru a-și finanța următorul film

Regizorul filmului "La vie d'Adele", Abdellatif Kechiche, a decis să își vândă la licitație trofeul Palme d'Or pe care l-a câștigat la Festivalul de la Cannes în 2013, dar și câteva picturi în ulei, pentru a putea să finalizeze etapa de postproducție a următorului proiect cinematografic al său, lungmetrajul "Mektoub, My Love".

Regizorul franco-tunisian a fost nevoit să ia aceste măsuri drastice după ce producția de la lungmetrajul "Mektoub, My Love" a fost stopată din rațiuni financiare.

Noul lungmetraj, realizat în două părți, care îi are în rolurile principale pe tinerii actori francezi Lou Luttiau, Shain Boumediene și Ophelie Bau, se afla în postproducție în momentul în care finanțarea peliculei a fost brusc întreruptă de o bancă, plasând întregul proiect "într-o stare de incertitudine", a declarat Abdellatif Kechiche. Banca în cauză este Cofiloisirs, unul dintre cei doi mari finanțatori ai filmelor din Franța. Miercuri, până la ora transmiterii acestor informații, banca nu a comunicat niciun punct de vedere oficial pe această temă.

"În vederea strângerii fondurilor necesare pentru completarea etapei de postproducție fără alte amânări, compania franceză de producție și distribuție Quat'Sous va scoate la licitație o serie de obiecte asociate filmografiei lui Kechiche. Printre obiectele propuse spre vânzare se vor afla trofeul Palme d'Or (obținut la Festivalul de Film de la Cannes din 2013) și picturi în ulei care au jucat un rol central în filmul ´La vie d'Adele´"', au precizat producătorii noului proiect al cineastului franco-tunisian.

Agentul de presă al regizorului Abdellatif Kechiche nu a precizat suma de care este nevoie pentru finalizarea filmului "Mektoub, My Love", invocând o clauză de confidențialitate ce a fost inclusă în contractul semnat de finanțatori și compania care produce pelicula.

Abdellatif Kechiche nu a făcut alte precizări legate de decizia sa de a adopta o măsură atât de drastică, însă cineastul nu este deloc străin de controverse. "La vie d'Adele" este considerat filmul cu cel mai explicit conținut sexual care a câștigat vreodată trofeul Palme d'Or