A murit violonistul Cornel Vasile Panțîru

Cornel Vasile Panţîru, unul dintre cei mai cunoscuţi și talentați violonişti români din ultimii 30 de ani, a murit marţi, 8 noiembrie, la vârsta de 63 de ani.

Concertmaestru al Orchestrei Simfonice din Joensen, din Finlanda, oraş unde românul a fost numit "cetăţean de onoare". De asemenea, în lunga sa carieră a cântat în sute de concerte cu mari orchestre ale lumii, printre care Orchestra Academiei de Muzică din Tokio, Galve Symfony Orchestra din Suedia ori Orchestra Simfonică Petroskoi din Rusia.

"Îmi amintesc și acum programul de studiu. În fiecare zi game, studii, capricii, sonate, concerte, 5-6 zile pe săptămână, la care se adăuga muzica de cameră. De multe ori se făceau serate muzicale, unde, în afara celor care performau, veneau părinții elevilor și invitați de onoare din elitele intelectualității din orașul Roman.

Programul greu s-a dovedit a fi eficient. Am avut rezultate la superlativ la Admiterea la Conservatorul „Ciprian Porumbescu” și la examenul de diplomă", povestea Vasile Panţîru într-un interviu pentru Ziarul de Roman.