Actorul Ethan Hawke revine în București

Actorul Ethan Hawke este invitatul special al primei ediții a American Independent Film Festival, care va avea loc între 15 și 21 septembrie, la Cinema PRO și Cinemateca Eforie din Capitală.

Actorul va dialoga cu publicul bucureștean, pe 21 septembrie, la Cinema PRO, la finalul proiecției speciale a filmului "Before the Devil Knows You're Dead", în regia lui Sydney Lumet, în care joacă alături de Philip Seymour Hoffman.

American Independent Film Festival își propune să prezinte o selecție a celor mai recente producții independente made in USA, titluri apreciate de critică și prezentate în circuitul marilor festivaluri, se arată în comunicat.

Prima ediție American Independent Film Festival include proiecții de film, discuții cu invitați speciali și secțiunea Focus Ethan Hawke.

Cu această ocazie, cinefilii vor avea ocazia să vizioneze în premieră în România cele mai recente filme din portofoliul actorului — "Maudie" (regia Aisling Walsh), o poveste de dragoste disfuncțională bazată pe fapte reale, în care Hawke joacă alături de Sally Hawkins, și "Born to Be Blue" (regia Robert Budreau), o dramă biografică despre celebrul trompetist Chet Baker. Secțiunea va fi completată de filmele "Boyhood", de Richard Linklater (Cel mai bun film la Globurile de Aur 2015) sau "Before Midnight", în regia lui Richard Linklater, cu un scenariu scris de regizor împreună cu Ethan Hawke și July Delpy (nominalizat la Oscar pentru cel mai bun scenariu adaptat).

Biletele, cu prețul de 15 lei, vor putea fi achiziționate din rețeaua Eventim — magazinele Germanos, Carrefour, Orange Shop, Vodafone, librăriile Cărturești și Humanitas, benzinăriile OMV, sediile Eventim și online pe www.eventim.ro.