Actorul Vlad Ivanov va primi titlul de cetăţean de onoare al municipiului Botoşani

Actorul Vlad Ivanov va primi vineri, 16 august, titlul de cetăţean al municipiului Botoşani, în cadrul unei ceremonii organizate de adminstraţia locală, a anunţat, marţi, primarul Cătălin Flutur.

Distincţia va fi acordată în baza unei hotărâri adoptate pe 29 iulie de Consiliul Local al municipiului Botoşani, „pentru promovarea municipiului Botoşani pe plan naţional şi internaţional”.

Vlad Ivanov s-a născut în anul 1969, la Botoşani, într-o familie de lipoveni. A absolvit Academia de Teatru şi Film din Bucureşti. A jucat roluri principale în producţii premiate la cele mai mari festivaluri din lume, printre care: „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile”, deţinător al unui Palme d’Or, „Poliţist, adjectiv”, „Concertul” sau „Principii de viaţă”.

A obţinut Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar acordat de Asociaţia criticilor de film din Los Angeles pentru „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile”, Premiul UNITER pentru Cel mai bun actor în rol secundar, pentru „Un duel” şi Premiul UNITER pentru Cel mai bun actor în rol principal pentru „Omul cel bun din Seciuan”, Premiul Gopo pentru Cel mai bun actor într-un rol secundar, pentru filmul „Poliţist, adjectiv”.