Actriţa Tamara Buciuceanu-Botez a primit titlul de Cetăţean de Onoare al Municipiului Bucureşti şi Cheia Oraşului

Actriţa Tamara Buciuceanu-Botez a primit, joi, titlul de Cetăţean de Onoare al Municipiului Bucureşti şi Cheia Oraşului, într-un eveniment care a avut loc la locuinţa artistei.

Evenimentul, care a avut loc acasă la marea artistă, a transformat o ceremonie solemnă într-o întâlnire de suflet, în care amintirile, poveştile de viaţă, necazurile şi bucuriile au ieşit la lumina. În Săptămâna Patimilor am fost în vizită la Doamna scenei româneşti, pentru a-mi exprima dragostea, aprecierea şi recunoştinţa şi pentru a transmite mesajul de respect din partea tuturor bucureştenilor şi de fapt a tuturor românilor. Sunt convinsă că întreaga Românie doreşte, prin acordarea acestui titlu, să facă o reverenţă în faţa unei Doamne care reprezintă pentru noi toţi un model. Profesionistă desăvârşită, un om demn şi discret, doamna Tamara Buciuceanu Botez reprezintă un reper pentru noi toţi, un exemplu de viaţă trăită demn, în slujba oamenilor şi a artelor”, a scris Primarul General Gabriela Firea pe pagina ei de Facebook.

A fost o onoare pentru mine, ca Primar General, ca femeie şi ca om de cultură, să acord titlul de cetăţean de onoare, precum şi Cheia Oraşului, doamnei Tamara Buciuceanu Botez, care trebuie să ne fie tuturor un model demn de urmat”, a adăugat Firea. Gabriela Firea a precizat că acest gest are dublă semnificaţie, pentru că Tamara Buciuceanu Botez s-a născut în Republica Moldova. „Acest gest are dublă semnificaţie, mai ales că are loc chiar în anul în care aniversam 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, pentru că, aşa cum bine ştim cu toţii, doamna Tamara Buciuceanu Botez s-a născut dincolo de Prut. Trebuie să învăţăm să ne preţuim valorile, să le arătăm respect şi recunoştinţă, pentru că, prin numele lor, România îşi arată valoarea în lume”, a scris Firea.

Primarul General al Capitalei a citat-o pe actriţa Tamara Buciuceanu Botez spunând: „Sunt emoţionată că mi-aţi trecut pragul casei chiar în preajma sărbătorilor de Paşti. Distincţiile pe care mi le-aţi oferit mă onorează şi reprezintă pentru mine un gest deosebit de impresionant„.

Firea a mai scris că în cadrul acestui eveniment, actriţa a rememorat perioada în care a fost refugiată, împreună cu familia sa, din Basarabia, la Iaşi, începuturile sale ca actriţă, precum şi rolurile pe care le-a interpretat pe parcursul carierei sale.