Nicu Alifantis a sărbătorit 45 de ani în muzica de teatru

alifantis nicu 45 de ani in muzica

Cunoscutul cantautor Nicu Alifantis a împlinit 45 de ani în cariera de compozitor de muzică de teatru. Asta s-ar traduce în 118 spectacole, montate în 54 de teatre, cu 61 de regizori, dar şi tot atâtea succese în faţa unui public care îi apreciază muzica şi îl aplaudă la concerte.

Cu acest prilej, pe 27 octombrie, de la ora 20.00, la sala Toma Caragiu a Teatrului Bulandra va fi prezentat spectacolul coupe „A treisprezecea noapte”, o producţie a Festivalului Naţional de Teatru.

Va fi o poveste. O poveste, nici lungă nici scurtă, nici veselă nici tristă, ci doar o poveste, despre muzica unor spectacole, despre spaţiul sonor al acestora. O întoarcere în timp, la teatrele, actorii, regizorii, scenografii, coregrafii, la oamenii deosebiţi pe care i-am întâlnit şi pe care nu-i pot uita. 118 spectacole, 54 de teatre, 61 de regizori, nu sunt doar nişte cifre, sunt, într-un fel, răsplata osanalelor închinate Euterpei, Terpsihorei şi Thaliei. O permanentă zbatere între curte şi grădină pe scândura netedă, alunecoasă a scenei, aidoma alergatului pe puntea unei nave între pupa şi prora în plină furtună….”, declară artistul.

Tot cu acest prilej, pe 22 octombrie, de la ora 17.00, în foaierul Sălii Toma Caragiu a Teatrului Bulandra va avea loc vernisajul expoziţiei „Nicu Alifantis – 45.118.54.61”.

Expoziţia este, ca şi spectacolul „A treisprezecea noapte”, tot o poveste, o istorisire în imagini a unei cariere de 45 de ani, măsuraţi în 118 spectacole, montate în 54 de teatre, cu 61 de regizori.