Amadeus revine!

Iubitorii de teatru și operă sunt invitați luni, 7 noiembrie 2016, de la ora 18:30, la Opera Națională Română din Cluj-Napoca, la cel mai așteptat, colorat, pulsant și îndrăgit spectacol de teatru muzical: ”Amadeus”, de Peter Shaffer.

 ”Viaţa controversată a unui geniu este un material teribil de explorat în drumul pe care mi l-am propus. Se pare că Mozart a primit îndrumarea divinităţii şi a înţeles-o. Omul e un miracol. Că este geniu sau orice altceva, Einstein spunea: O masă, un scaun, un vas cu fructe şi o vioară; ce altceva îi mai trebuie unui om ca să fie fericit? Vibraţii înalte, emoţie şi dragoste – e ceea ce dorim să vă transmitem prin spectacolul Amadeus” afirma regizorul și cameleonicul actor Sorin Misirianțu cu ocazia premierei ”Amadeus”, din luna martie a.c. 

Câteva luni mai târziu, faima spectacolului este la fel de prezentă și vibrantă, Amadeus fiind așteptat de public să revină pentru o nouă reprezentație de neuitat. Aceasta va avea loc luni, 7 noiembrie, când rebelul compozitor va intra din nou pe scena Operei Române din Cluj, pentru a-și dezvălui povestea și arta creației. Vom păși  împreună în secolul al XVIII-lea, pentru a trăi alături de unul dintre cei mai prodigioși creatori lirici ai tuturor timpurilor, Wolfgang Amadeus Mozart, al cărui parcurs a fost pigmentat cu elogiile și uneltirile presărate în calea sa de rivalul Salieri.

Evenimentul plin de umor și dramatism, pe acordurile sublime ale muzicii lui W. A. Mozart, Antonio Salieri și Luigi Boccherini, aduce o noutate pe scena lirică din Cluj, spectacolul de teatru muzical în două acte stabilind o întâlnire inedită între actori și soliști de operă, la intersecția celor două arte teatrale, într-o piesă originală, cu personaje unice, interpretate de  Sorin Misirianțu (Amadeus), Dan Chiorean (Salieri), Alexandra Tarce (Constanze), Florin Sâmpelean, Ruslan Bârlea , Corneliu Huțan (Figaro), Fülöp Martin, Daniela Chișbora, Tony Bardon, Daniela Tricu, Cristina Oltean și Simonfi Sandor. Aceștia sunt acompaniați de zece soliști instrumentiști, într-un joc componistic ce reunește instrumente cu coarde și de suflat, sub conducerea dirijorală a maestrului Adrian Morar.