”AMADEUS” Strălucirea unui spectacol de teatru muzical, în premieră la Cluj

Iubitorii de teatru și operă sunt invitați duminică, 20 martie 2016, de laora 18:30, la Opera Națională Română din Cluj-Napoca, pentru a viziona și asculta premiera spectacolului de teatru muzical ”Amadeus”, de Peter Shaffer.

Evenimentul aduce pe scena clujeană un spectacol plin de umor și dramatism, pe acordurile sublime ale muzicii lui Wolfgang Amadeus Mozart, într-o poveste desprinsă din saloanele aristocrației austriece, sub semnătura regizorului Sorin Misirianțu. Spectacolul picant, rostit și cântat, urmărește harul și extazul creației, și spune povestea uneltirilor și elogiilor care i-au despărțit ireversibil pe rivalii Mozart și Salieri, două nume de mare rezonanță în universul liric universal. O noutate pe scena lirică din Cluj, premiera stabilește o întâlnire inedită între actori și soliști de operă, la intersecția celor două arte teatrale, într-o piesă originală, cu personaje unice:
 
 ”Mă aflu într-o perioadă a vieţii mele artistice în care mi-am propus să sondez în adâncurile sufletului, să trec prin intermediul teatrului dincolo de bariere estetice sau de orice altă natură, de limitele artificiale, şi să păşesc spre adevăr. Viaţa controversată a unui geniu este un material teribil de explorat în drumul pe care mi l-am propus. Se pare că Mozart a primit îndrumarea divinităţii şi a înţeles-o. Omul e un miracol. Că este geniu sau orice altceva, Einstein spunea: O masă, un scaun, un vas cu fructe şi o vioară; ce altceva îi mai trebuie unui om ca să fie fericit?. Vibraţii înalte, emoţie şi dragoste – e ceea ce dorim să vă transmitem prin spectacolul Amadeus.”
– Sorin Misirianțu.

Premiera clujeană reprezintă întâlnirea unei ample distribuții de actori și soliști de excepție, dintre care: Sorin Misirianțu (Amadeus), Dan Chiorean (Salieri), Alexandra Tarce (Constanze), Florin Sâmpelean, Ruslan Bârlea șiPetru Burcă (Figaro), Fülöp Martin, Paula Iancic, Lucia Bulucz și Tony Bardon. Aceștia sunt acompaniați de zece soliști instrumentiști, într-un joc componistic ce reunește instrumente cu coarde și de suflat, sub conducerea dirijorală a maestrului Adrian Morar, asistat de dirijoarea invitată Elizabeth Askren.

Biletele sunt puse în vânzare la Agenția teatrală și online, pe www.biletmaster.ro