Aniversare a 70 de ani de la înființarea Operei din Timișoara

Opera Națională Română din Timișoara aniversează la data de 30 martie 2016, șapte decenii de la înființarea sa, decenii pline de împliniri și reușite, de maturitate și desăvârșire artistică, de reprezentare a valorilor interpretative românești, în țară și peste hotare.
            
Decretul – Lege nr. 254 din data de 30 martie 1946, semnat de Majestatea Sa, Regele Mihai I al României, consemna ceea ce avea să însemne „…realizarea dezideratului timișorenilor, acela de a avea un așezământ de artă lirică, pentru a răspândi ca un far luminos arta cântului și muzicii – citadelă culturală într-o provincie atât de înfrățită cu muzica și poezia…”, cum avea să declare Aca de Barbu – prima directoare a instituției, la spectacolul inaugural din 27 aprilie 1947.
            
Onorând memoria înaintașilor noștri și entuziasmați de Aniversarea a 70 de ani de la înființarea Operei Naționale Române din Timișoara, în seara zilei de 30 martie 2016, începând cu orele 18.00, instituția noastră reunește pe scena-i lirică, într-un spectacol-eveniment, un titlul emblematic al „nașterii” noastre artistice, capodopera „Aida” de Giuseppe Verdi.