Apple investește masiv în dezvoltarea AI

Getting your Trinity Audio player ready...

Apple, gigantul tehnologic, a decis să amplifice investițiile în domeniul inteligenței artificiale (AI) pentru a recupera terenul pierdut în fața competiției. Compania a fost surprinsă de succesul soluțiilor AI ale altor companii, precum ChatGPT. Pentru a contracara această situație, Apple a alocat investiții care se apropie de un miliard de dolari anual pentru dezvoltarea AI.

Divizia de AI a Apple este condusă de John Giannandrea, cu implicarea altor executivi de top ai companiei, inclusiv Craig Federighi și Eddy Cue. Aceștia coordonează integrarea AI în produsele și serviciile Apple. Compania lucrează la dezvoltarea propriului model lingvistic, denumit intern Apple GPT. Acesta, alături de alte funcționalități AI, va fi implementat în diverse produse și servicii, cum ar fi Siri, iOS, iMessage, Apple Music și Xcode.

Primele rezultate ale acestor eforturi sunt așteptate să fie lansate anul viitor, odată cu introducerea iOS 18. În Apple Music, inteligența artificială va aduce noi funcționalități, inclusiv în generarea listelor de melodii. În plus, liderii Apple discută modul în care AI-ul generativ va fi implementat pe iPhone, analizând dacă codul va fi disponibil exclusiv pe dispozitiv, în cloud sau o combinație a celor două.