Comenzile vocale pentru ChatGPT, acum disponibile și pentru conturile gratuite

Getting your Trinity Audio player ready...

Utilizatorii versiunii gratuite a ChatGPT pot acum beneficia de funcția de voice chat, o caracteristică introdusă inițial doar pentru abonații la ChatGPT Plus, care costă 10 dolari pe lună. Această funcție permite utilizatorilor să interacționeze vocal cu ChatGPT, în loc să scrie întrebările.

În septembrie, OpenAI a introdus posibilitatea de a comunica vocal cu ChatGPT, dar aceasta era disponibilă doar pentru abonații la serviciul premium. Acum, aceeași funcționalitate este extinsă pentru toate conturile, inclusiv cele gratuite. Funcția vocală permite utilizatorilor să poarte conversații directe cu ChatGPT, care răspunde folosind o voce generată prin tehnologia text-to-speech. Această voce este creată pe baza unui eșantion audio de câteva secunde și seamănă cu cea umană.

OpenAI a colaborat cu diverși actori pentru a produce cinci voci diferite pentru ChatGPT, oferind astfel o experiență mai diversificată și personalizată. Funcția de voce este acum implementată în aplicațiile iOS și Android și va fi disponibilă tuturor utilizatorilor în zilele următoare.

Această inovație marchează un pas important în evoluția interfețelor conversaționale și în accesibilitatea tehnologiei AI pentru un public mai larg.