Artexim avertizează melomanii asupra vânzării neautorizate de bilete pentru Festivalul Enescu

Artexim avertizează melomanii asupra vânzării neautorizate de bilete pentru Festivalul Enescu şi recomandă achiziţionarea de bilete numai din sursele oficiale.

Am fost informaţi de faptul că bilete la concertele din cadrul Festivalului „George Enescu” ediţia 2019 sunt puse în vânzare pe un site care nu are nici o formulă de parteneriat cu Festivalul sau cu partenerii oficiali de ticketing, Eventim. Site-ul în cauză extrage în mod automat bilete (achiziţionează prin programe automate) sau vinde bilete achiziţionate de alţi utilizatori. Vă rugăm să aveţi în vedere că aceste achiziţii nu sunt sigure întrucât comenzile sunt emise pe numele şi identităţile celor care au achiziţionat biletul la prima mână, iar cumpărătorul la mâna a doua practic nu are niciun control asupra achiziţiei şi riscă să fie înşelat. De exemplu, în cazul în care cumpărătorul iniţial renunţă la comandă, Eventim returnează banii şi anulează biletul astfel ca accesul la sală nu va mai fi posibil pentru cumpărătorul la a doua mână„, se precizează într-un comunicat transmis luni AGERPRES.

Eventim a avansat solicitări pentru oprirea acestei activităţi, din păcate, în ţara de origine a site-ului acest tip de vânzare este permis şi activitatea nu poate fi oprită.

Potrivit sursei citate, Artexim înaintează în acest moment o plângere la poliţie.

Vă rugăm să achiziţionaţi bilete numai din sursele oficiale: www.eventim.ro, magazinele partenere Eventim: Telekom, Orange, Vodafone, Diverta, Librăriile Humanitas şi Cărtureşti, Carrefour şi staţiile OMV) şi la punctele de lucru Eventim din Bucureşti (Bdul I.C.Bratianu, Nr.6 din Cinema PRO) şi Cluj-Napoca (Str. Alexandru Vaida-Voevod, Nr.53 B din Iulius Mall), casieriile UPC din Bucureşti şi Cluj-Napoca şi site-ul www.festivalenescu.ro„, mai precizează sursa citată