Preşedintele comisiei de Cultură: TVR a ratat transmiterea Festivalului Enescu

Preşedintele Comisiei pentru Cultură, deputatul PNL Gigel Ştirbu arată, joi, într-un comunicat de presă, că ediţia din acest an a Festivalului George Enescu nu va fi transmisă de TVR, ci de Trinitas, acuzând ”incapacitatea conducerii TVR de a gestiona problemele televiziunii publice”.

”Zi după zi, conducerea TVR demonstrează incapacitatea de a gestiona această instituţie. Încă de la prima ediţie a Festivalului internaţional George Enescu, Televiziunea Română, avea calitate de coproducător al evenimentului şi a asigurat transmiterea acestuia. Dar anul acesta, televiziunea publică nu va mai difuza festivalul, ci postul TV Trinitas.”, se arată în comunicatul de presă al preşedintelui Comisiei pentru Cultură, Gigel Ştirbu.

”Pentru Televiziunea Română reprezenta un act de onoare să preia integral concertele din cadrul Festivalului Enescu, cel mai important proiect cultural al anului 2019. Dar din cauza incompetenţei conducerii TVR, anul acesta a ratat pur si simplu transmitarea acestui eveniment deosebit!(…) Astfel, ratarea difuzării Festivalului George Enescu în acest an, demonstrează încă o dată, incapacitatea conducerii TVR de a gestiona în mod responsabil problemel televiziunii publice. Ce se petrece în această instituţie a statului, finanţată exclusiv din banii cetăţenilor români, este pur şi simplu incalificabil. Este greu de conceput cum televiziunea plătită din bani publici funcţionează în detrimentul cetăţenilor români, dar acest lucru se explică prin neputinţa şi incapacitatea doamnei Doina Gradea de a conduce TVR ”, se mai arată în comunicat.

Gigel Ştirbu reproşează că postul public de televiziune a ratat transmiterea Festivalului George Enescu în faţa Trinitas TV.

Mai mult, postul Trinitas va asigura difuzarea festivalului cu 20 de camere de televiziune si postarea pe internet gratis, putând fi preluat astfel şi de către alte posturi. Până acum, televiziunea publică nu a putut asigura aceste lucruri la un asemenea nivel, dar, în schimb a solicitat bani organizatorilor festivalului, ceea ce Trinitas nu a solicitat.”, se arată în comunicat.

Directorul general al Televiziunii Publice, Doina Gradea, a fost chemată, miercuri, în Comisia pentru cultură unde a refuzat, însă, să răspună întrebărilor pe motiv că nu există cvorum. Ulterior, Gigel Ştirbu a făcut apel către premierul Viorica Dăncilă pentru a sesiza Parlamentul, astfel încât TVR să vină cu un raport al activităţii pentru anul 2018.