Ateneul din Iaşi organizează o nouă ediţie a Festivalului Operelor Independente

Festivalul Operelor Independente se va desfăşura în perioada 13 – 26 mai la Ateneul din Iaşi, evenimentul aflându-se la cea de-a doua ediţie.

La cea de-a doua ediţie, Festivalul Operelor Independente continuă iniţiativa inovatoare în contextul cultural regional, precum şi în perimetrul instituţional căruia îi aparţine Ateneul din Iaşi. Dorim ca prin aceste manifestări să susţinem, să promovăm şi impulsionăm producţiile din domeniul teatrului muzical realizate de către artişti independenţi, indiferent de cetăţenie, precum şi spectacolele realizate de către instituţii de învăţământ academic de profil„, a afirmat managerul Ateneului din Iaşi, Andrei Apreotesei.

Înscrierea la concurs se poate face până pe 25 aprilie, iar festivalul este deschis inclusiv lucrărilor muzicale în primă audiţie, precum şi producţiilor experimentale de teatru muzical.

„Dorim o întâlnire între tradiţia genului şi impulsurile novatoare ale secolului XXI, şi de aceea propunem publicului spectacole de operă, operetă şi spectacole muzicale pentru copii”, a mai spus managerul Ateneului.