Bursă la Berlin pentru violoniștii români participanți la Concursul Enescu 2016

Cel mai bine clasat concurent român la Concursul Internațional George Enescu 2016, Secțiunea Vioară, va primi o bursă de studiu de un an la celebra Barenboim Academy din Berlin, fondată de renumitul dirijor și pianist Daniel Barenboim. Bursa este acordată de trei dintre cele mai bine cotate violoniste de origine română în plan internațional, Mihaela Martin, Silvia Marcovici și Mariana Sârbu și poartă numele unui important profesor și violonist român, Ștefan Gheorghiu.

Trei dintre cele mai bine cotate violoniste de origine română la nivel internațional, Mihaela Martin, Silvia Marcovici și Mariana Sîrbu, oferă o bursă la Berlin în memoria profesorului lor, violonistul Ștefan Gheorghiu pentru cel mai bine clasat concurent român la Secțiunea Vioară a Concursului Internațional George Enescu 2016 care are loc între 3 și 25 septembrie, la București. Bursa constă într-un an de studiu alături de renumiți profesori ai lumii la celebra Barenboim Academy din Berlin, fondată de dirijorul și pianistul Daniel Barenboim.

Unul dintre cei mai importanți profesori și violoniști români, Ștefan Gheorghiu (1926-2010) a fost elevul a lui George Enescu și al lui David Oistrach.

Concursul Internațional George Enescu are loc între 3 și 25 septembrie la București și este singura competiție de muzică clasică din România recunoscută de cel mai important for internațional de specialitate, World Federation of International Music Competitions.

Concursul Enescu reprezintă o adevărată platformă de lansare pentru viitoare personalități ale muzicii internaționale, dar și un motiv de bucurie pentru public, care are posibilitatea de a asculta pe scena Ateneului Român parcursul muzical al unora dintre cei mai talentați tineri muzicieni ai momentului.