Cel mai mare festival internaţional de chitară din Estul Europei – ‘Harmonia Cordis’, la Târgu Mureş

Municipiul Târgu Mureş găzduieşte, de marţi şi până duminică, a XIII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Chitară “Harmonia Cordis”, cel mai mare festival de chitară din Estul Europei.

Ne bucurăm că Târgu Mureş este şi în 2018 gazda acestui important festival internaţional. Sperăm ca ediţia a XIII-a să surprindă, pe parcursul celor cinci zile de desfăşurare, într-un mod plăcut melomanii târgumureşeni, datorită prezenţei unor artişti de mare valoare. Felicitări organizatorilor şi audiţii plăcute participanţilor!“, a declarat, marţi, consilierul primarului din Târgu Mureş. Claudiu Maior.

Ediţia din acest an a festivalului “Harmonia Cordis” va avea ca invitat special Trio Rosenberg, unul dintre cele mai influente trio-uri de Django jazz din lume, care va concerta pentru prima dată la Târgu Mureş.

Potrivit organizatorilor, în cadrul festivalului vor fi organizate recitaluri solo (chitară clasică, flamenco şi chitară jazz) şi spectacole artistice (recitaluri de chitară solo).

În prima zi a festivalului, în Cetatea Medievală din Târgu Mureş vor evolua duo Tudor Gliga – Orosz Dávid (România) şi Trio Rosenberg, iar pe parcursul manifestării vor cânta alţi 36 de artişti din ţară şi din străinătate.

Organizatorul principal al celui mai mare festival de chitară din Estul Europei este Asociaţia Harmonia Cordis, înfiinţată în anul 2007, ocazie cu care a pus bazele Festivalului Internaţional de Chitară Clasică “Harmonia Cordis”.

Alături de Asociaţia Harmonia Cordis, între organizatori se regăsesc Primăria Târgu Mureş şi Consiliul Judeţean Mureş