Celebra actriță Vanessa Redgrave – la Gala de deschidere a BIFF 2017

Celebra actriță britanică Vanessa Redgrave a pledat, miercuri seară, pentru rolul de promotor al valorii pe care îl are în contemporaneitate filmul.

"În astfel de vremuri, ca acestea pe care le trăim, cineaștii și cinefilii iubesc filmele și muzica și scenariul și imaginea, și iubesc munca grea încorporată în film. (…) Asta este ceea ce ne face să mergem mai departe, să ne amintească de valorile noastre, de decență, de onestitate, de ce vrem să sărbătorim, așa cum o facem și în seara aceasta", a spus Redgrave la Gala de deschidere a ediției din 2017 a Festivalului Internațional de Film de la București — BIFF 2017, desfășurată la sala "Elvire Popesco" de la Institutul Francez din București.

O producție irlandeză în regia lui Jim Sheridan, "The Secret Scripture" aduce în prim-plan două figuri de referință din diferite generații ale cinematografiei: Vanessa Redgrave, distinsă cu numeroase premii, precum Oscarul pentru cea mai bună actriță în rol secundar, și Rooney Mara, nominalizată pentru cea mai bună actriță la Premiul Oscar (2011), la Cannes și la Globul de Aur (2015). Cele două sunt secondate de Theo James, Eric Bana și Omar Sharif Jr.

Actrița a fost însoțită de fiul său, Carlo Nero, care a invitat spectatorii să vină joi seară la Cinema Muzeul Țăranului, la proiecția documentarului britanic "The Sea Sorrow", regizat de Vanessa Redgrave, care prezintă într-o viziune poetică drama refugiaților.

Festivalul Internațional de Film București, cel mai longeviv festival competițional de lungmetraj din Capitală, se va desfășura anul acesta de miercuri până duminică, la Institutul Francez (Sala "Elvira Popescu"), și Muzeul Țăranului Român (Cinema Muzeul Țăranului), unde vor avea loc evenimente speciale dedicate copiilor și adulților: proiecții în premiera în România, gale, "workshop-uri", "master-classes" etc.

BIFF 2017 include competiția de filme de lung-metraj, competiția de scurt-metraje românești, Focus Coreea — în care sunt proiectate două filme sud-coreene actuale și proiecții speciale de filme din cinematografia recentă europeană și autohtonă.